woensdag 12 april 2017

Welmoed Sijtsma binnenkort in langer NOS Jeugdjournaal en met nieuw format


Welmoed Sijtsma binnenkort in langer NOS Jeugdjournaal en met nieuw format

Welmoed Sijtsma op 31 maart 2017 NOS Jeugdjournaal presentatrice met avond nieuws Zapp op NPO3 18.45 uur.

NOS Jeugdjournaal wordt vanaf het nieuwe tv-seizoen hét 19.00-uur-programma van NPO 3. De uitzendduur wordt verlengd van tien naar twintig minuten. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Nu is het NOS Jeugdjournaal niet op een rond tijdstip te zien: het programma zendt dagelijks uit om 18.45 uur. Ronald Bartlema, chef van de nieuwsrubriek, is enthousiast: “We krijgen straks iedere dag een Jeugdjournaal op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven.“

Het nieuwsprogramma voor kinderen van presentatrice Welmoed Sijtsma is straks zeven dagen per week te zien van 19.00 tot 19.20 uur, naast de vijf minuten durende ochtenduitzending om 8.45 uur. “Zo kunnen we recht doen aan nieuws uit de vaak heftige en complexe ‘grote mensen wereld’ en aan de eigen leefwereld van deze kinderen.”

Jan de Jong, directeur van de NOS, is zeer verheugd: “Het is een geweldige ontwikkeling dat er door de NPO zoveel extra geïnvesteerd wordt in de nieuwsvoorziening. En dan ook eens specifiek gericht op kinderen, jongeren en ouders.”

Met het ronde tijdstip is het Jeugdjournaal straks veel makkelijker te vinden, denkt hij. “Nu heeft de NOS naast het NOS Journaal om 20:00 uur op 1, en Nieuwsuur (NOS/NTR) om 22:00 uur op 2, ook op Zapp om 19:00 uur met het NOS Jeugdjournaal een vast dagelijks nieuwsblok van maar liefst 20 minuten. 365 dagen per jaar! Hoe mooi is dat.”

“Het NOS Jeugdjournaal is al vrij uniek in Europa door haar aanpak en inhoud. We hebben nu de mogelijkheid om dat nog verder uit te bouwen.”

Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO 3 en NPO Zapp, is ook al lyrisch: “Ik ben ontzettend blij met een vernieuwd en verlengd NOS Jeugdjournaal. Ook voor kinderen is een onafhankelijk en objectief journaal onmisbaar en belangrijk voor hun ontwikkeling.”

“Het Jeugdjournaal brengt al jaren het nieuws op een leuke, verdiepende en afwisselende manier, niet alleen op tv maar ook online en daarmee is het een belangrijke pijler binnen de publieke kinderzender.”

NPO 3 is tot diep in de vooravond een kinderzender. ‘s Avonds worden programma’s met volwassen kinderen uitgezonden, zoals Neem Je Zwemspullen Mee, waarin men mag raden of een vrouw dik of zwanger is.

De huidige Jeugdjournaal presentatoren:

Sinds     Presentator
2004     Tamara Seur
2010     Siham Raijoul
2012     Joris Marseille
2014     Lysette van Geel
2015     Welmoed Sijtsma
2017     Lucas van de Meerendonk

Jeugdjournaal naar 19.00 uur: verdubbeling zendtijd.

De NPO stelt meer zendtijd beschikbaar voor het NOS Jeugdjournaal en start de uitzending iedere dag op het ronde tijdstip van 19.00 uur. Vanaf het nieuwe tv-seizoen verdubbelt het NOS Jeugdjournaal in lengte en krijgt het een ander format. Dat betekent meer ruimte voor algemeen nieuws en verhalen uit de leefwereld van kinderen.

7 dagen per week
Het NOS Jeugdjournaal wordt in het nieuwe televisieseizoen zeven dagen per week uitgezonden, van 19.00 uur tot 19.20 uur. De ochtenduitzending van 5 minuten om 8.45 uur blijft ongewijzigd.

Het Zapp Weekjournaal zal vanaf deze zomer stoppen. Het laatste nieuws van de dag én achtergronden zie je bij het NOS Jeugdjournaal. In een nieuw tv-format, dat nu wordt uitgewerkt, wordt ook gekeken naar vernieuwingen op het gebied van social media.

    “We krijgen straks iedere dag een Jeugdjournaal op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven."

Meer tijd
Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal: "We krijgen straks iedere dag een Jeugdjournaal met Welmoed Sijtsma op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven. Zo kunnen we recht doen aan nieuws uit de vaak heftige en complexe ‘grote mensen-wereld’ en aan de eigen leefwereld van deze kinderen.”

Uniek in Europa
Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, is zeer verheugd: “Het is een geweldige ontwikkeling dat er door de NPO zoveel extra geïnvesteerd wordt in de nieuwsvoorziening. En dan ook eens specifiek gericht op kinderen, jongeren en ouders. Nu heeft de NOS naast het NOS Journaal om 20:00 uur op 1, en Nieuwsuur (NOS/NTR) om 22:00 uur op 2, ook op Zapp om 19:00 uur met het NOS Jeugdjournaal een vast dagelijks nieuwsblok van maar liefst 20 minuten. 365 dagen per jaar! Hoe mooi is dat? Het NOS Jeugdjournaal is al vrij uniek in Europa door haar aanpak en inhoud. We hebben nu de mogelijkheid om dat nog verder uit te bouwen.”

Onmisbaar
Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3 & NPO Zapp: “Ik ben ontzettend blij met een vernieuwd en verlengd NOS Jeugdjournaal. Ook voor kinderen is een onafhankelijk en objectief journaal onmisbaar en belangrijk voor hun ontwikkeling.

Het Jeugdjournaal brengt al jaren het nieuws op een leuke, verdiepende en afwisselende manier, niet alleen op tv maar ook online en daarmee is het een belangrijke pijler binnen de publieke kinderzender.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten