vrijdag 21 april 2017

Welmoed Sijtsma presentatrice Opening Koningsspelen 2017 live in extra lang NOS Jeugdjournaal


Welmoed Sijtsma presentatrice Opening Koningsspelen 2017 live in extra lang NOS Jeugdjournaal

Welmoed Sijtsma 21 april 2017 Opening Koningsspelen live in NOS Jeugdjournaal presentatrice NPO3 9.00 uur Siham Raijoul Malou Petter basisschool De Vijfmaster in Veghel Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Het 'NOS Jeugdjournaal' doet op vrijdag 21 april 2017 live verslag van de opening van de Koningsspelen. Het is de vijfde editie van de Koningsspelen en bijna 1,2 miljoen kinderen doen eraan mee.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening dit jaar een bezoek aan basisschool De Vijfmaster in Veghel. Welmoed Sijtsma presenteert de tv-uitzending vanuit Veghel.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden om 9.00 uur feestelijk verwelkomd op basisschool de Vijfmaster en zullen daarna aanschuiven bij het ontbijt. Rond 9.30 uur is de officiële opening, gepresenteerd door de drie zussen – en topsporters – Merel, Sanne en Tessel van Dongen. Het Kinderen voor Kinderen-koor verzorgt een warming-up op het lied 'Okido'. Na de opening gaat op scholen in het hele land de sportdag van start. In de uitzending is ook een interview te zien dat Siham Raijoul maakte met koning Willem-Alexander.

In de avonduitzending van het 'NOS Jeugdjournaal' zie je een verslag van de gehele dag. De reguliere ochtenduitzending van 21 april komt te vervallen; er komt een overzicht van het laatste nieuws in NOS Jeugdjournaal Koningsspelen.

'NOS Jeugdjournaal Koningsspelen', vrijdag 21 april om 8.55 uur op NPO Zapp en Jeugdjournaal.nl.

Koning: 50ste verjaardag ga ik heel leuk vieren met de familie

Koning Willem-Alexander bij basisschool De Vijfmaster tijdens de jaarlijkse Koningsspelen.

Koning Willem-Alexander is er trots op dat vandaag voor het vijfde jaar op rij de Koningsspelen worden gehouden. "Het is prachtig en vooral heel belangrijk dat een miljoen kinderen eerst een gezond ontbijt krijgen en daarna samen gaan sporten. Gezondheid is het allerbelangrijkste", zei hij in een interview met het NOS Jeugdjournaal.

Willem-Alexander was samen met koningin Máxima aanwezig op basisschool De Vijfmaster in Veghel, waar ze de Koningsspelen openden. Daar sprak het koningspaar met verschillende leerlingen. "Ze waren allemaal heel opgewonden, sommigen hadden net de Cito-toets gehad natuurlijk. Het waren allemaal leuke gesprekken", zei de koning.

Voor prinses Alexia, die in groep 8 zit, is het de laatste keer dat ze meedoet aan de Koningsspelen. "Natuurlijk vindt ze dat jammer, maar ze richt zich vooral op de laatste maanden met haar klasgenootjes, voordat ze naar de middelbare school gaat", zei Máxima.

Op de school van prinses Alexia in Wassenaar, waar ook prinses Ariane opzit, hebben ze vandaag een druk programma. "Ze beginnen eerst met allemaal teamsporten en daarna gaan ze nog naar een tennisclub", zei Willem-Alexander. "Ze waren heel opgewonden vanochtend."
Lief gezin

De koning blikte ook nog vooruit op zijn verjaardag van 27 april, wanneer hij 50 jaar oud wordt. "Voor zover je kunt vieren dat je 50 jaar wordt, ga ik het heel leuk vieren met de familie. Het is op dit soort momenten belangrijk om stil te staan met wat je hebt. Dat je gezond bent een heel lief gezin om je heen hebt."

    Sport blijft lastig om te combineren met je werk, maar ik blijf er tijd voor vrijmaken.
    Koning Willem-Alexander

Koningsdag viert de familie dit jaar in Tilburg. "En in Amsterdam is er een diner met 150 mensen die ook op 27 april jarig zijn. Dat wordt een bijzonder diner. Daarnaast is er een tentoonstelling over de afgelopen 50 jaar in het paleis op de Dam. Dat is dan 50 uur lang, tot zondagnacht, geopend."

Sporten blijft belangrijk voor de koning. "Met name om op een gezonde manier ouder te worden, moet je blijven sporten. Het blijft wel lastig om dat te combineren met je werk, maar ik blijf er tijd voor vrijmaken."

Máxima liet nog weten al een cadeau te hebben gekocht voor haar man. "Ik heb samen met de kinderen iets gekocht, maar ik vertel niet wat. Dat moet een verrassing blijven."

De boterhammen stonden klaar, de danspasjes waren tot in den treure geoefend. Veghel was helemaal klaar voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zij openden vrijdagochtend de Koningsspelen op basisschool De Vijfmaster.

Inderdaad prikte het koninklijk paar een vorkje mee tijdens het koningsdagontbijt.

Daarvoor was het getuige van het optreden van jeugdorkest Phoenix van de muziekschool Veghel, dat na aankomst van het koningspaar onder meer 'lang zullen ze leven' speelde.

De Koningsspelen, waaraan dit jaar 1,2 miljoen basisschoolleerlingen meedoen, beginnen altijd met het ontbijt. Daarna is er een dansje op het lied (dit jaar: 'Okido') dat talloze kinderen op Youtube al 'grijs gedraaid' hebben. Vervolgens wordt er gesport en gespeeld.

 Alweer voor de vijfde keer doen scholieren in het hele land vrijdag mee aan de Koningsspelen. Zesduizend basisscholen met in totaal bijna 1,2 miljoen jongens en meisjes hebben zich ingeschreven voor deze bijzondere sportdag.

,,Een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest met als doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk zijn", meldt de website Koningsspelen.

De scholen beginnen de dag met een gezond Koningsontbijt gevolgd door de Koningssportdag. Het thema dit jaar is 'feest'. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openen de spelen op basisschool De Vijfmaster in Veghel.

De eerste Koningsspelen waren in 2013, toen Willem-Alexander werd ingehuldigd als koning. Het evenement heeft altijd plaats op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag (27 april). In 2018 is dat op 20 april. In 2019 wordt hiervan afgeweken in verband met Goede Vrijdag. De datum wordt later bekendgemaakt.

De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Het is de vijfde editie van de Koningsspelen en bijna 1,2 miljoen kinderen doen eraan mee. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening dit jaar een bezoek aan basisschool De Vijfmaster in Veghel.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden om 09.00 uur feestelijk verwelkomd op de Vijfmaster en zullen daarna aanschuiven bij het ontbijt. Rond 09.30 uur is de officiële opening, gepresenteerd door de drie zussen - en topsporters - Merel, Sanne en Tessel van Dongen. Het Kinderen voor Kinderen-koor verzorgt een warming-up op het lied 'Okido'. Na de opening gaat op scholen in het hele land de sportdag van start. Ook is een interview van Siham Raijoul met koning Willem-Alexander te zien. Welmoed Sijtsma presenteert de tv-uitzending vanuit Veghel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten