donderdag 17 augustus 2017

Welmoed Sijtsma en haar NOS Jeugdjournaal collega's Siham Raijoul, Lucas van de Meerendonk en Joris Marseille verhuizen per 21 augustus 2017 naar 19.00 uur op Zapp


Welmoed Sijtsma en haar NOS Jeugdjournaal collega's Siham Raijoul, Lucas van de Meerendonk en Joris Marseille verhuizen per 21 augustus 2017 naar 19.00 uur op Zapp

Welmoed Sijtsma promo vernieuwd NOS Jeugdjournaal vanaf 21 augustus 2017 19.00 presentatrice avond nieuws Zapp NPO3 18.45 uur Siham Raijoul, Joris Marseille, Lucas van de Meerendonk

Vanaf maandag 21 augustus zie je het NOS Jeugdjournaal dagelijks op een nieuw tijdstip: om 19.00 uur op NPO Zapp.

De uitzending is bovendien verdubbeld in lengte, waardoor meer ruimte ontstaat voor binnenlands en buitenlands nieuws, uitleg en achtergronden.
 
Ook is er meer tijd voor verhalen uit de leefwereld van kinderen. Het NOS Jeugdjournaal wordt in de avond afwisselend gepresenteerd door Joris Marseille, Welmoed Sijtsma, Lucas van de Meerendonk en Siham Raijoul.

    De uitzending is bovendien verdubbeld in lengte

De missie van het NOS Jeugdjournaal is onveranderd: de belangrijkste nieuwsbron zijn voor kinderen. Algemeen nieuws en achtergronden blijven in het nieuwe format de pijlers, zoals altijd gebracht op het niveau van kinderen.

Welmoed Sijtsma promo vernieuwd NOS Jeugdjournaal vanaf 21 augustus 2017 19.00 presentatrice avond nieuws Zapp NPO3 18.45 uur
 
Met daarnaast een flinke dosis kindernieuws. Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal: “We kruipen dichter op de huid van onze doelgroep. We zullen vaker onderwerpen brengen waarin kinderen een belangrijke rol spelen.
 
Dat kan een mooi portret zijn van een kind in het nieuws, gemaakt door één van onze verslaggevers. Of een reportage van een NOS-correspondent, waarin wordt ingezoomd op een kind in het buitenland.”

Interactie met kinderen
Nieuw is de rubriek 'Check dit dan!', waarin de presentator opmerkelijke nieuwtjes van de dag doorneemt. Er zijn ook rubrieken in het leven geroepen waarin kijkers nog meer bij de uitzending worden betrokken.
 
Zo kunnen kinderen filmpjes insturen met een vraag aan hun idool. De reporter van het NOS Jeugdjournaal legt de ingezonden vragen vervolgens voor aan de beroemdheid in kwestie. Dat kan een YouTuber zijn, een sportheld of een artiest uit de film- of televisiewereld. Terug van weggeweest is de rubriek ‘Dwars’.
 
Hierin vertellen kinderen over een probleem, iets dat ze dwars zit, waarbij ze zich niet serieus genomen voelen door volwassenen. Een verslaggever schiet te hulp en gaat samen met het kind in de Jeugdjournaalbus op pad om een antwoord of oplossing te zoeken.

De ochtenduitzending van het NOS Jeugdjournaal blijft onveranderd en keert op maandag 4 september weer terug, dagelijks te zien om 08.45 uur op NPO Zapp. Kinderen kunnen online meepraten over het nieuws op Jeugdjournaal.nl, de app, YouTube en Instagram.

NOS Jeugdjournaal langer en met nieuw format

De NPO stelt meer zendtijd beschikbaar voor het NOS Jeugdjournaal en start de uitzending iedere dag op het ronde tijdstip van 19.00 uur. Vanaf het nieuwe tv-seizoen verdubbelt het NOS Jeugdjournaal in lengte en krijgt het een ander format. Dat betekent meer ruimte voor algemeen nieuws en verhalen uit de leefwereld van kinderen.

7 dagen per week
Het NOS Jeugdjournaal wordt in het nieuwe televisieseizoen zeven dagen per week uitgezonden, van 19.00 uur tot 19.20 uur. De ochtenduitzending van 5 minuten om 8.45 uur blijft ongewijzigd. Het Zapp Weekjournaal zal vanaf deze zomer stoppen.
 
Het laatste nieuws van de dag én achtergronden zie je bij het NOS Jeugdjournaal. In een nieuw tv-format, dat nu wordt uitgewerkt, wordt ook gekeken naar vernieuwingen op het gebied van social media.

    “We krijgen straks iedere dag een Jeugdjournaal op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven."

Meer tijd
Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal: "We krijgen straks iedere dag een Jeugdjournaal op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven. Zo kunnen we recht doen aan nieuws uit de vaak heftige en complexe ‘grote mensen-wereld’ en aan de eigen leefwereld van deze kinderen.”

Uniek in Europa
Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, is zeer verheugd: “Het is een geweldige ontwikkeling dat er door de NPO zoveel extra geïnvesteerd wordt in de nieuwsvoorziening.
 
En dan ook eens specifiek gericht op kinderen, jongeren en ouders. Nu heeft de NOS naast het NOS Journaal om 20:00 uur op 1, en Nieuwsuur (NOS/NTR) om 22:00 uur op 2, ook op Zapp om 19:00 uur met het NOS Jeugdjournaal een vast dagelijks nieuwsblok van maar liefst 20 minuten. 365 dagen per jaar!
 
Hoe mooi is dat? Het NOS Jeugdjournaal is al vrij uniek in Europa door haar aanpak en inhoud. We hebben nu de mogelijkheid om dat nog verder uit te bouwen.”

Onmisbaar
Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3 & NPO Zapp: “Ik ben ontzettend blij met een vernieuwd en verlengd NOS Jeugdjournaal. Ook voor kinderen is een onafhankelijk en objectief journaal onmisbaar en belangrijk voor hun ontwikkeling.
 
Het Jeugdjournaal brengt al jaren het nieuws op een leuke, verdiepende en afwisselende manier, niet alleen op tv maar ook online en daarmee is het een belangrijke pijler binnen de publieke kinderzender.”

NOS Jeugdjournaal met Welmoed Sijtsma
Dagelijks, 08.45-08.50 uur en 19.00-19.20 uur, NPO Zapp (NPO 3)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten