zaterdag 11 maart 2017

Welmoed Sijtsma met de Jeugdjournaalbus bij Jesse Klaver en Marianne Thieme


Welmoed Sijtsma met de Jeugdjournaalbus bij Jesse Klaver en Marianne Thieme

Welmoed Sijtsma op 7 maart 2017 NOS Jeugdjournaal bus presentatrice avond nieuws Zapp NPO3 18.45 uur Jesse Klaver GroenLinks Marianne Thieme Partij voor de Dieren Tweede Kamer verkiezingen

Welmoed ging met de Jeugdjournaalbus naar Den Haag om de leiders van de politieke partijen en hun plannen wat beter te leren kennen. In dit filmpje praat ze met Jesse Klaver van GroenLinks en Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

NOS Jeugdjournaal Verkiezingen op 11 maart 2017

Het NOS Jeugdjournaal organiseert in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een ‘politieke spelletjesavond’.

In de uitzending NOS Jeugdjournaal Verkiezingen vertellen de lijsttrekkers van de zes grotere partijen in de huidige Tweede Kamer over hun standpunten bij politieke onderwerpen, zoals het klimaat en het vluchtelingenbeleid.

Dit doen zij in de vorm van gezelschapsspellen, waaronder kwartetten. Tussen de spellen door beantwoorden de lijsttrekkers vragen van kinderen in de studio en spelen ze mee in een quiz.
 
Wie kan de kinderen in de studio het beste overtuigen van zijn standpunten? En hoe goed kennen de lijsttrekkers de leefwereld van kinderen? Alexander Pechtold, Emile Roemer, Geert Wilders, Lodewijk Asscher, Mark Rutte en Sybrand Buma gaan de strijd met elkaar aan.

De presentatie is in handen van Siham Raijoul en Joris Marseille.
 
In de reguliere uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal zijn verder vanaf 4 maart reportages van presentatrice Welmoed Sijtsma te zien met verschillende lijsttrekkers van partijen die niet meedoen aan de spelletjesavond.

Op Jeugdjournaal.nl en in de Jeugdjournaal-app komen in die week speciale Whatsapp-gesprekken met lijsttrekkers, waarin zij zich voorstellen en vertellen hoe zij zich met hun partij inzetten voor kinderen.
 
NOS Jeugdjournaal Verkiezingen, zaterdag 11 maart 2017, 19.00 - 19.55 uur, NPO Zapp.

De Jeugdjournaalbus bij de christelijke partijen

Welmoed Sijtsma ging met de Jeugdjournaalbus naar Den Haag om de leiders van de politieke partijen en hun plannen wat beter te leren kennen.

In dit filmpje praat ze met de leiders van de twee christelijke partijen: Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en Kees van der Staaij van de SGP.

Welmoed Sijtsma op 8 maart 2017 NOS Jeugdjournaal bus presentatrice avond nieuws Zapp NPO3 18.45 uur Kees van der Staaij SGP Gert-Jan Segers ChristenUnie Tweede Kamer verkiezingen

Op woensdag 15 maart kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. De NOS informeert de kiezers in extra tv- en radio-uitzendingen over de standpunten en plannen van de verschillende partijen en laat kiezers zelf aan het woord over de politiek.

Het eerste lijsttrekkersdebat is op 24 februari op NPO Radio 1. Op die datum start ook het speciale campagneblog op NOS.nl, met dagelijks campagnenieuws, reacties vanuit de politiek en 'de stand van het land', onder meer op basis van cijfers van het CBS.Nieuw is dat het 'NOS Jeugdjournaal' en 'Nieuwsuur' (NOS/NTR) geen debat organiseren, maar respectievelijk een 'politieke spelletjesavond' en een reeks thema-uitzendingen per politieke partij.

Vanaf 13 februari: 'Nieuwsuur' | 'Buiten het Binnenhof'
24 februari: 'Nieuws en Co' | 'NPO Radio 1 Lijsttrekkersdebat'

Vanaf 1 maart: 'Nieuwsuur' | thema-uitzendingen politieke partijen
11 maart: 'NOS Jeugdjournaal Verkiezingen'
14 maart: 'NOS Nederland Kiest | Het Debat'
15 maart: 'NOS Nederland Kiest | De Uitslagen'
16 maart: 'NOS Nederland Kiest | Het Vervolg'

'NOS Jeugdjournaal'
Het 'NOS Jeugdjournaal' organiseert op zaterdag 11 maart een 'politieke spelletjesavond'. De lijsttrekkers van de zes grotere partijen in de huidige Tweede Kamer beantwoorden, aan de hand van gezelschapsspellen, vragen over politieke onderwerpen. Van een woordspel tot kwartetten en een quiz.

'NOS Jeugdjournaal Verkiezingen'
Zaterdag 11 maart, 19.00-19.55 uur, NPO Zapp
Presentatie: Siham Raijoul en Joris Marseille

Uitslagenavond
De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zie je op woensdag 15 maart vanaf 20.30 uur. Rob Trip presenteert de tv-uitzending vanuit de studio in Hilversum, Dionne Stax brengt de uitslagen en Dominique van der Heyde geeft politieke duiding.

Ron Fresen laat vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. We peilen de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land.

Om 21.00 uur brengt de NOS de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. Op basis van dit representatieve onderzoek weten we dan in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd.

De definitieve uitslag wordt later die avond of nacht verwacht. Er wordt ook geschakeld naar Nieuwspoort, waar Mariëlle Tweebeeke met verschillende gasten de uitkomst van de verkiezingen bespreekt.

'NOS Nederland Kiest' | 'De Uitslagen'
Woensdag 15 maart, 20.30-±01.00 uur, NPO 1
Presentatie: Rob Trip en Dionne Stax

Betekenis van de uitslag
De dag na de verkiezingen onderzoeken we in een extra tv-uitzending wat deze uitslag voor Nederland betekent, wat de reacties zijn in de politiek en vooral ook hoe de kiezers over de uitslag denken. De presentatie is in handen van Annechien Steenhuizen.

'NOS Nederland Kiest' | 'Het Vervolg'
Donderdag 16 maart, 12.00-14.00 uur, NPO 1
Presentatie: Annechien Steenhuizen

De Jeugdjournaalbus bij Denk, VNL en 50Plus

Welmoed Sijtsma ging met de Jeugdjournaalbus naar Den Haag om de leiders van de politieke partijen en hun plannen wat beter te leren kennen. In dit filmpje praat ze met de leiders van Denk, VNL en 50Plus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten